UA

Результати оцінки стійкості ОТП Банку на 01.01.2019

Наприкінці грудня 2019 року були оприлюднені Національним банком України результати стійкості банків. Варто зауважити, оцінка стійкості передбачала оцінку якості активів (asset quality review - AQR), а для найбільших банків ще й стрес-тестування. За результатом оцінки стійкості у 2019 році ОТП Банк не має потреби у докапіталізації.

Стрес-тестування цього року проходили 29 банків, на які припадає загалом більше 90% активів банківської системи. Для стрес-тестування використовувалися 2 макроекономічні сценарії – базовий та несприятливий. Результати оцінювання за базовим та несприятливим сценаріями не є прогнозами фінансових показників. Сценарії розроблено таким чином, щоб виявити можливий вплив основних ризиків на діяльність банку за його поточного стану.

Згідно з показниками AQR станом на 01. 01. 2019 року основний капітал ОТП Банку становить 3 023 млн грн, а регулятивний капітал – 4 859 млн грн. До того ж норматив достатності основного капіталу (Н3) за результатами стрес-тестування складає 12%, а норматив достатності регулятивного капіталу (Н2) – 19,2% при необхідних рівнях показників 10% та 7% для Н2 та H3 відповідно. Ознайомитися із показниками фінансової установи за базовим та несприятливим макроекономічним сценаріями можна за посиланням.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація