UA

Прибуток ОТП Банку за підсумками минулого року склав більше 2,5 млрд грн

ОТП Банк зафіксував у минулому році 2,54 млрд грн чистого прибутку, згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ, завдяки прибутковій операційній діяльності та послідовній реалізації збалансованої кредитно-фінансової політики.

Чистий процентний дохід ОТП Банку в 2019 році склав 3,44 млрд грн, збільшившись на 532 млн грн у порівнянні з результатом 2018 року. Чистий комісійний дохід ОТП Банку досяг 1,30 млрд грн.

Активи ОТП Банку у минулому році зросли до 44,78 млрд грн,додавши 12,02 млрд грн до показника 2018 року.

Кредитний портфель до вирахування резервів на покриття кредитних втрат ОТП Банку за результатми 2019 року склав 29,66 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб та фізичних осіб підприємців склали 19,25 млрд грн, а обсяг кредитів, виданих фізичним особам , - 10,41 млрд грн.

За результатами 2019 року депозитний портфель ОТП Банку продемонстрував приріст на 8,55 млрд грн до 35,40 млрд грн. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб становить 20,75 млрд грн. За залишками на рахунках фізичних осіб зафіксовано приріст до 14,65 млрд грн.

Регулятивний капітал банку на кінець 2019 року склав 6,81 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 1 січня 2019 року зафіксовано на рівні 23,54% (при нормативі не менше 10%).

«2019 рік – це успішний рік для банківської сфери, але зараз у нас вже кінець епохи, яка тривала чотири роки. Цей спокійний період дав нам можливість приділити велику увагу саме стратегічним викликам. Збільшення активів – це головний акцент, на якому ми сфокусували свою увагу в 2019 році. Фінансові результати є яскравим доказом того, що ОТП Банк – один з найуспішніших, швидкозростаючих, ефективних і прибуткових банків на українському ринку, який грає важливу роль в розвитку української економіки. Крім того, ми готові до викликів, які очікують нас у 2020 році», - зазначив Голова Правління АТ «ОТП БАНК» Тамаш Хак-Ковач.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація