UA

ОТП Банк закінчив перший квартал 2020 року з 558,7 млн грн чистого прибутку

Продовжуючи вести прибуткову операційну діяльність з фокусом на збереження балансу активів і зобов'язань, а також високих показників капіталізації, згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ, за підсумками першого кварталу 2020 року ОТП Банк зафіксував 558,7 млн грн чистого прибутку.

Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 290,4 млн грн, а чистий процентний дохід – 950,9 млн грн.

Активи ОТП Банку за підсумками 1-го кварталу 2020 року зросли на 4,3 млрд грн, досягнувши 49 млрд грн.

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 1-му кварталі зафіксовано приріст до 39,4 млрд грн, що являє собою +4 млрд грн в квартальному численні. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб збільшився до 22,7 млрд грн (+ 1,9 млрд грн за квартал); залишки на рахунках фізичних осіб склали 16,7 млрд грн, збільшившись на 2 млрд грн з початку року.

Кредитний портфель ОТП Банку за результатами першого кварталу 2020 року збільшився на 1,2 млрд грн, склавши 30,8 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб склав 20,2 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, в першому кварталі склав 10,6 млрд грн.

Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 1-ого кварталу склав 7,6 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 1 квітня 2020 року зафіксувався на рівні 24,15% (при нормативі не менше 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація