UA

ОТП Банк – проти шахрайства: встанови складний pin-код на свою sim-карту

ОТП Банк – проти шахрайства: встанови складний pin-код на свою sim-карту

ОТП Банк підтримує Всеукраїнську інформаційну кампанію з протидії платіжному шахрайству від Національного банку та наголошує на дотриманні основних правил фінансової безпеки.

Правило 1: за будь-яких умов нікому не повідомляйте SMS-коди мобільного оператора стосовно банківського рахунку. Номер, прив’язаний до нього, є приватною інформацією, яка не рекомендована до розповсюдження. Рахунки в банку прив’язані до номера вашого мобільного телефона (фінансового номеру). Отримавши доступ до SIM-карти, шахраї можуть отримати доступ і до рахунків.

Що потрібно, аби захистити свій номер?

  • Змініть свій ПІН-код на SIM-картці із звичних 0000 та 1111 на складний 8-значний номер.
  • Перейдіть на контракт із мобільним оператором. Це зробить неможливим викрадення SIM-картки без вас та вашого паспорта.
  • Прив’яжіть усі рахунки в банку до окремого номера. Спілкуйтеся з цього номера тільки з банками, не «світіть» цей номер.
  • Ніколи не публікуйте та не розповсюджуйте повідомлення та прохання про допомогу, в яких вказано номер картки та телефон. Цими даними можуть скористатися карткові шахраї.
  • Якщо ваш номер припинив відповідати – негайно повідомте про це свій банк та блокуйте свої картки. Після цього зверніться до мобільного оператора про блокування номера та перевипуск SIM-картки.
  • Якщо мобільний оператор підтвердив спробу викрасти вашу SIM-картку, або банк бачив спроби зняти гроші із ваших рахунків – передайте цю інформацію Кіберполіції.

У разі виникнення проблем зателефонуйте на гарячу лінію банку, яка буде вказана на звороті платіжної картки.

Будьте обережними! ОТП Банк піклується про Вас та Ваші кошти!

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація