UA

Лакмусовий папірець для інвесторів, або Що розповість Financial Times - авторська колонка Голови Правління

Голова Правління АТ «ОТП БАНК» Тамаш Хак-Ковач у колонці для провідного ділового видання «Новое Время. Бизнес» написав про авторський проект «The Litmus Paper» — полегшене керівництво для вимірювання інвестиційної привабливості України.

Основою для нашої теорії стало твердження, що іноземні інвестори з нефінансового сектора не є homo economicus або, простими словами, людьми вкрай раціональними, які завжди прагнуть до максимізації прибутку. Коли вони вирішують долю десятків або сотень мільйонів доларів, вони намагаються мінімізувати свої зусилля і свій особистий ризик для репутації.

Насамперед вони починають фільтрувати інвестиційні місця розташування, ґрунтуючись тільки на їхньому поверховому знанні пункту призначення. Джерелом таких поверхових знань є особистий досвід і/або авторитетні ділові газети, головною з яких є Financial Times.

Наша ініціативна група збирає всі новини, пов’язані з Україною, які публікує FT від грудня 2018 року. Ми оцінюємо ці статті за двома параметрами: важливість і тональність матеріалу. Негативні новини калькулюються вище, оскільки негативний новинний шлейф має більший вплив на читачів — негативні новини запам’ятовують виразніше і пам’ятають про них довше.

Індекс довго був на негативній території. Проте президент кинув виклик своїм критикам, і індекс почав зростати, незважаючи на те, що Коломойський іноді вривався на сцену, щоб тимчасово потягнути індекс вниз. Але несподівана відставка глави центрального банку, який послався на політичний тиск, є переломним моментом навіть математично, оскільки вона зводить значення індексу до нуля і загрожує знищити весь позитивний ефект президентства Зеленського.

Детальніше – за посиланням.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація