UA

ОТП Банк посів перше місце у рейтингу первинних дилерів – недержавних банків за обсягами придбання ОВДП у 2020 році

ОТП Банк посів перше місце у рейтингу первинних дилерів – недержавних банків за обсягами придбання ОВДП у 2020 році

ОТП Банк посів перше місце у рейтингу первинних дилерів – недержавних банків та четверте у загальному рейтингу за обсягами придбання ОВДП у 2020 році, згідно з інформацією Міністерства фінансів України. Усього до рейтингу входить 11 банків.

При цьому, у другому півріччі 2020 р. ОТП Банк посідав перше місце серед недержавних банків та третє у загальному рейтингу за обсягом ОВДП, номінованих у доларах США, й перше та четверте місця відповідно за обсягом придбання ОВДП, номінованих у гривнях.

Також, ОТП Банк посів друге місце у рейтингу первинних дилерів за обсягами торгівлі ОВДП на вторинному ринку у 2020 році.

Як повідомив А. Коваленко, директор департаменту казначейства та фінансових установ АТ «ОТП БАНК» банк активно працює з клієнтами з купівлі-продажу ОВДП. «На сьогодні ОВДП – це один з найбільш привабливих для клієнтів інвестиційних інструментів з мінімальними ризиками, більш високою дохідністю порівняно з депозитами та можливістю швидкого повернення коштів. Більше того, після появи на українському ринку продукту «РЕПО з контролем ризику» клієнти отримали доступ к відносно недорогій та швидкій ліквідності. Клієнти, власники ОВДП, мають змогу швидко отримати гривневу ліквідність без продажи своїх паперів», відзначив банкір.

А. Коваленко також повідомив, що у 2021 році Міністерство фінансів змінило порядок оцінки функціювання первинних дилерів. Серед найбільш важливих змін — впровадження чотирьох критеріїв оцінювання замість двох (участь на первинному та вторинному ринках, виконання функцій маркет-мейкера, співробітництво з Мінфіном), скасування договірної вимоги про забезпечення 3% обсягу торгівлі на вторинному ринку, можливість брати участь банку, який втратив статус первинного дилера не раніше, ніж за 9 місяців після розірвання з ним договору о співпраці.

Статус первинного дилера забезпечує правом викуповувати ОВДП безпосередньо у Мінфіну та розміщувати їх серед інших учасників ринку. До того ж первинні дилери забезпечують викуп не менше 3% від загального обсягу розміщення держоблігацій протягом кожного півріччя.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація