UA

ОТП Банк набув статусу уповноваженого банку за державною програмою «Доступна іпотека 7%»

ОТП Банк набув статусу уповноваженого банку за державною програмою «Доступна іпотека 7%»

ОТП Банк набув статусу уповноваженого банку за державною програмою «Доступна іпотека 7%» у результаті підписання відповідного договору з Фондом розвитку підприємництва, повідомляє прес-служба банку. Церемонія підписання договору відбулася у Міністерстві фінансів України за участі Міністра фінансів С.Марченко, керівників кількох інших банків та засобів масової інформації у п’ятницю, 26 лютого п.р.

Відповідно до договору, «ОТП Банк» отримає можливість надавати іпотечні кредити за програмою «Доступна іпотека 7%», процентна ставка за якими частково компенсується державою, починаючи з 1 березня 2021 р.

Метою програми «Доступна іпотека» є забезпечення житлом осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Скористатися нею можуть громадяни України, оформивши іпотечний кредит та отримавши за ним часткову компенсацію процентів. Згідно з її умовами, процентна ставка для позичальника становитиме 7% річних, термін кредиту – до 20 років, власний внесок — від 15% вартості житла, максимальна сума кредиту – 2 млн. грн.

Як заявив у своїй промові на церемонії підписання договору В.Мудрий, голова правління АТ «ОТП Банк», «завдяки цій програмі банк відновив доступне іпотечне кредитування». «Це є яскравим прикладом, коли спільні зусилля держави та приватного сектору дали вражаючий результат. Наша мета - допомагати клієнтам реалізовувати їхні мрії. А яка найбільш заповітна мрія у пересічного українця? Власне житло! І здійснити її сьогодні стало можливо завдяки програмі «Доступна іпотека 7%». Адже 7% — це рівень кредитної ставки, який вже наближається до рівня країн Східної Європи, та який можуть собі дозволити сплачувати громадяни України. І я сподіваюся, що таких людей у нас буде буду все більше і більше. Бажаю усім учасникам, аби у майбутньому ця програма стала об’єктом нашої гордості», наголосив банкір.

Нова програма «Доступна іпотека» впроваджується через Фонд розвитку підприємництва шляхом внесення змін до урядових постанов від 24 січня 2020 року №28 та №29, відповідно до яких реалізується та фінансується державна програма «Доступні кредити «5-7-9%».

27 січня п.р. Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Президента України про доступну іпотеку в межах 7% річних та затвердив Порядок здешевлення для громадян вартості іпотечних кредитів, розроблений Мінфіном (із доопрацюванням). 15 лютого п.р. умови програми було пом’якшено для забезпечення участі в неї більшої кількості осіб. Так, зокрема, було підвищено максимально допустимий середньомісячний розмір доходу родини позичальника, скасовано вимоги до роду занять позичальника, аварійного стану житла.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація