UA

ОТП Банк профінансував підприємства МСБ більш ніж на 400 млн. грн. за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

ОТП Банк профінансував підприємства МСБ більш ніж на 400 млн. грн. за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

ОТП Банк профінансував підприємства малого і середнього бізнесу за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на суму понад 400 млн. грн. з моменту приєднання до програми в листопаді минулого року. Про це повідомила Ольга Волкова, директор департаменту продажів середнім і малим корпоративним клієнтам ОТП Банку.

На сьогодні, за її словами, спостерігається великий інтерес із боку клієнтів до цієї програми, особливо агровиробників і представників малого бізнесу.

Подальшого збільшення кредитування за програмою, на думку О. Волкової, сприятиме рішення уряду про збільшення максимального розміру державної допомоги одній групі компаній з 200 тис. до 400 тис., що розширює коло потенційних позичальників.

За її словами, дані зміни позитивно вплинуть, перш за все, на клієнтів агросектору. «Для таких клієнтів програми державної допомоги існують вже кілька років. І багато з них вже отримали підтримку. Утім, для деяких підприємств ліміт державної допомоги в 200 тис. євро був відтинающим фактором для отримання додаткового фінансування в рамках програми", — зазначила банкір.

Як повідомила О.Волкова, ОТП Банк приєднався до програми «Доступні кредити 5-7-9%» у листопаді 2020 р. У межах програми ОТП Банк пропонує кредити на поповнення оборотних коштів до трьох років. Процентна ставка за цими видами кредитів становить 0% річних протягом карантину і 90-та днів після його закінчення і 3% річних після завершення зазначеного періоду. Ставка при рефінансуванні існуючих кредитів для клієнта з 1 квітня 2021 р. становить 3% річних. Рефінансування інвестиційних кредитів може здійснюватися на строк до п’яти років. Максимальна загальна сума кредитів для одного клієнта згідно з умовами програми, становить 50 млн. грн. Програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується урядом за ініціативи Президента України через Фонд розвитку підприємництва.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація