UA

ОТП Банк планує оснастити мережу АТМ функцією зняття готівки по NFC

ОТП Банк планує оснастити мережу АТМ функцією зняття готівки по NFC

ОТП Банк планує оснастити всю свою мережу банкоматів функцією зняття готівки за допомогою мобільних телефонів з NFC-технологією, як це було реалізовано в першому digital відділенні банку «Михайлівське» в Києві. Про це заявив член правління з розвитку роздрібного бізнесу ОТП Банку Олег Клименко під час прямої трансляції «Трансформація банківських відділень: вікно в майбутнє» на Youtube каналі фінансового порталу minfin.com.ua.

За словами О. Клименка, відкриття першого digital відділення, яке відбулося восени 2019 р. було більше іміджевим проектом, ніж працюючою бізнес-моделлю. «Хоча окремі елементи бізнес-моделі при розробці проекту були присутні, зокрема, економія на чисельності персоналу, використанні паперових документів, картриджів і т.ін., ми все ж розуміли, що основним завданням було підтримати імідж технологічного банку», - розповів банкір.

Він також повідомив, що «тепер, ґрунтуючись на клієнтській поведінці і досвіді користування певними продуктами і технологіями саме цього відділення, банк бачить можливості перетворення іміджевої моделі на бізнесову, і, відповідно, поступового масштабування отриманого досвіду на всю мережу банку».

При цьому ОТП Банк, як заявив О. Клименко, не копіюватиме digital відділення для імплементації в масштабах усієї мережі, а буде масштабувати лише найбільш затребувані і зрозумілі клієнтам технології, наприклад, ресайклінгові банкомати і функціонал зняття готівки з картки за допомогою мобільного телефону з використанням NFC технології. «Досвід нашого пілотного digital відділення показав, що саме такі технології люди розуміють, використовують, і саме їх можна і потрібно далі масштабувати. Тим більше, що тепер клієнти, які спробували сервіси відділення «Михайлівське» в Києві, можуть прийти в будь-яке інше, і чекатимуть там надання такого ж рівня обслуговування і технологій », - підкреслив член правління ОТП Банку.


Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація