UA

Кількість клієнтів - активних користувачів кредитних карток в ОТП Банку зросла на 13% з початку 2021 р.

Кількість клієнтів - активних користувачів кредитних карток в ОТП Банку зросла на 13 % з початку 2021 р., - повідомив Євген Грубий, начальник управління розвитку карткового бізнесу та перехресних продажів ОТП Банку, в інтерв’ю телеканалу ICTV.

За його словами, періоди карантинних обмежень проходили доволі складно і для банків, і для їхніх клієнтів, обсяги та кількість транзакцій за кредитними картками суттєво скорочувалися. Утім, вже у наступні 2 місяці, після скасування жорстких обмежень, користування кредитними картками пожвавлюється та продовжує зростати і зараз, що пов’язано в тому числі з відпускними періодами, де клієнти частіше користуються кредитними картками.

У цілому , як повідомив Є.Грубий, за рівнем користування кредитних карток Україна все ще не досягла рівня країн, в яких цей банківський продукт є дуже популярним (зокрема, США чи Турції), але дедалі більше прямує в цьому напрямку: «якщо ще декілька років тому середня кількість транзакцій на місяць за допомогою кредитної картки могла складати 2-3 транзакції, то сьогодні вона досягає 10, подекуди і більше».

«Хоча продукт «кредитна картка», безумовно, є складним, клієнти перестали боятися його використовувати, зокрема завдяки впровадженню банками мобільних застосунків, що зробили процес користування та обслуговування кредитних карток більш прозорим та швидким. Через їх використання клієнти отримали змогу миттєво дізнаватися баланс, заборгованість та мінімальний платіж за карткою, змінювати ліміти по операціях, перевіряти рух коштів та ін.», зазначив Є.Грубий.

За його інформацією, на сьогодні більшість клієнтів готові оформлювати до 20-22 тис. грн. кредитного ліміту. «Утім, як правило, більшість клієнтів використовує не більше 50-60% ліміту щомісяця, тоді як решта залишається на непередбачені витрати», — зазначив Є.Грубий.

Детальніше про кредитні картки ОТП Банку за посиланням.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація