UA

ОТП Банк першим з українських банків розпочав купівлю акцій компаній з індексу Dow Jones та S&P500 для своїх клієнтів

ОТП Банк першим серед українських банків виступив брокером та уклав перші угоди на міжнародних ринках з придбання цінних паперів за дорученням клієнтів, повідомив голова правління ОТП Банку Володимир Мудрий.

За його словами, «перші угоди було укладено у межах пілотного проєкту, протягом якого ОТП Банк планує перевірити внутрішні процеси та найголовніше – з’ясувати певні питання в оподаткуванні операцій з продажу таких цінних паперів. Адже можливість продавати та купувати цінні папери за дорученням клієнтів на глобальних ринках було запроваджено зовсім недавно, тож певні дискусійні питання в цій сфері ще існують».

Після успішної реалізації пілотного проєкту, ОТП Банк пропонуватиме такі угоди усім зацікавленим клієнтам Private banking. На думку директора департаменту казначейства та фінансових ринків ОТП Банку Антона Коваленка, попит на такі операції може стати досить високим, перш за все, на «класичні» цінні папери, зокрема, Apple, General Electric, Facebook, Netflix, Siemens, Disney.

«Ми давно чекали, коли у законодавчому полі для нас з’явиться можливість пропонувати нашим клієнтам у якості брокера інвестиційні рішення на глобальних ринках, адже ОТП Банк має бездоганну репутацію та уповні відповідає за своїми зобов’язаннями. Наразі така можливість є, і невдовзі нею зможуть скористатися усі бажаючі», – наголосила Вікторія Мислива, керівник напряму Private banking ОТП Банку.

Як повідомив А. Коваленко, реалізація цих угод стала можливою після набуття чинності постанови Національного банку № 62 від 29 червня п.р., що дозволила придбання фізичною особою резидентом на міжнародних ринках цінних паперів за допомогою резидента-торговця цінними паперами, включаючи українські банки, у межах е-ліміту (200 тис. євро).

«Для підготовки її основних положень, разом з Незалежною Асоціацією українських банків було створено ініціативну робочу групу, до якої, окрім ОТП Банку, увійшли представники ще кількох великих українських банків та торгівців цінними паперами. Завдяки плідній співпраці вдалося знайти компромісне рішення, аби задовольнити інтереси усіх зацікавлених сторін – банків, торгівців ЦП та регулятора», – відзначив він.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація