UA

ОТП Банк встановив АТМ із функцією зняття готівки за допомогою мобільних пристроїв у всіх своїх відділеннях

ОТП Банк встановив АТМ із функцією зняття готівки за допомогою мобільних пристроїв у всіх своїх відділеннях

ОТП Банк завершив проєкт із заміни банкоматів у зонах самообслуговування 24/7 у всіх своїх відділеннях, що тривав з листопада 2020 р. по серпень 2021 р., повідомив Олег Клименко, член правління з розвитку роздрібного бізнесу ОТП Банку.

Нові АТМ виробництва Wincor Nixdorf оснащені модулем безконтактного зчитування карт та зняття готівки за допомогою мобільних пристроїв з технологією NFC та мають підвищений рівень безпеки. На них встановлено антискімінговий пристрій, що захищає клієнтські картки від крадіжки даних за допомогою сторонніх шахрайських пристроїв, систему оптичних датчиків проти шахрайських дій, а також сучасні системи сигналізації, замків і внутрішніх сейфів.

Банкомати приймають до 200 банкнот за один раз і видають до 99 банкнот, швидкість внесення/видачі готівки – 10 банкнот/секунду. Також нові АТМ мають функцію ресайклінгу, яка допомагає значно знизити витрати на інкасацію і цим оптимізувати операційні затрати.

За словами О.Клименка, нові АТМ допоможуть підвищити ефективність та якість обслуговування клієнтів та надають можливість клієнтам проводити усі необхідні операції зі своїми рахунками у зручний час 24/7, не підлаштовуючись під режим роботи відділення. Він відзначив, що спершу вказані технології було впроваджено у пілотному digital відділенні ОТП Банку — «Михайлівському». «Цей досвід показав, що саме такі технології як ресайклінгові банкомати і функціонал зняття готівки з картки за допомогою мобільного телефону з використанням NFC — люди розуміють, використовують, і саме їх можна і потрібно далі масштабувати на всю мережу. Тим більше, що клієнти, які спробували сервіси відділення «Михайлівське» в Києві, могли прийти в будь-яке інше і чекати там надання такого ж рівня обслуговування і технологій. Тож сьогодні ми забезпечили для них й усіх інших клієнтів таку можливість», — наголосив банкір.

У майбутньому ОТП Банк планує ще більше розширити функціонал банкоматів, зокрема додати можливість погашення кредитів та купівлі інвалюти.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація