UA

Вихід на глобальні ринки цінних паперів дозволить «виростити» українського інвестора, – директор казначейства ОТП Банку

Інвестиційна галузь в Україні почала формуватися, і у неї є потенціал – таку думку висловив директор департаменту казначейства і фінансових ринків ОТП Банку Антон Коваленко під час круглого столу «Як захистити заощадження від інфляції: інвестиції в Україні та за кордоном», організованого Фінансовим клубом.

«Однозначно тішить тенденція щодо зростання портфеля фізосіб в ОВДП. Якщо в минулому році, за даними НБУ, портфель різних валют сумарно становив близько 11 млрд грн, і ОВДП у валюті істотно перевищували гривневі, то в 2021 формується чітко висхідний тренд – станом на 24.09 ця цифра дорівнює вже 22 млрд грн», – зазначив він.

Ще однією тенденцією, на думку директора казначейства ОТП Банку, є зростання інтересу українців до спекулятивних інвестицій. «Є два типи інструментів: інструменти з фіксованою прибутковістю і інструменти спекулятивні. При поточному рівні інфляції інструменти з фіксованою прибутковістю відходять на другий план, і люди починають цікавитися, а що може дати їм грошей більше, ніж рівень інфляції. Тому вони частіше звертаються до спекулятивних інструментів», – заявив Антон Коваленко.

При цьому він попередив, що покупка акцій через онлайн-платформи може здаватися простою, але несе в собі ризики. «Брокери періодично зникають з горизонту. Навіть гучні імена «розчаровували» своїх клієнтів. Це відбувається не щодня, але такі ситуації є », – розповів він.

За словами банкіра, сьогодні на українському фінансовому ринку існує достатня кількість надійних інвестиційних інструментів – як складних, так і простих, проте дуже мало клієнтів користуються складними інструментами. «Я бb пропонував поки прості історії – акції, готові фонди. Тепер НБУ дав нам можливість створити інфраструктуру інвестування в іноземні цінні папери», – підкреслив Антон Коваленко. Він зазначив, що завдяки цьому вдасться «виростити» довіру до інвестиційної галузі, яка почала формуватися в Україні, а можливість виходити на глобальні ринки дозволить українцям навчатися інвестування на перевірених іноземних інструментах.

Нагадаємо, ОТП Банк є поки єдиним в Україні банком, який реалізував можливість виходу клієнтів на світові біржі з метою придбання або продажу будь-яких акцій, що обертаються на біржах США, Європи, Азії. За перші два тижні з моменту впровадження цієї послуги банк придбав для клієнтів на міжнародних біржах корпоративні цінні папери на суму 1 млн дол. США.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація