UA

ОТП Банк отримав нагороду за розширення лінійки нових інструментів на ринках капіталу України

ОТП Банк отримав нагороду за розширення лінійки нових інструментів на ринках капіталу України

Національний депозитарій України спільно з ПАТ «Розрахунковий центр» і Професійною асоціацією учасників ринків капіталу та деривативів нагородили ОТП Банк відзнакою «За розширення лінійки нових інструментів на ринках капіталу України», а директору департаменту казначейства і фінансових ринків ОТП Банку Антону Коваленку вручили особистий диплом «За активну участь у створенні нових продуктів для учасників ринку капіталу України».

Відзнаки було вручено днями під час заходу «Конференція ринків капіталу України: Перспективи та реалії в сучасному цифровому світі», учасники якої обговорювали готовність законодавчої бази для стимулювання розвитку інновацій, хмарні технології для ринків капіталу, нові інструменти та ринкові продукти, подолання обмежень з допуску та обігу іноземних цінних паперів тощо.

«Команда Глобальних ринків ОТП Банку займає активну позицію не тільки в питаннях розробки фінансових продуктів для клієнтів банку, а й сприяє появі нових для українського ринку капіталів продуктів. За останній рік за нашої активної участі на ринку України з'явився такий продукт, як РЕПО з Центральним контрагентом. Ми розуміємо, що для глобальних ринків це давно не новий продукт, проте в Україні його не було», – зазначив директор департаменту казначейства ОТП Банку.

За його словами, розуміючи важливість такого продукту для розвитку локального ринку цінних паперів, команда ОТП Банку разом з іншими учасниками ринку капіталу України сформували ініціативну групу, яка працювала над необхідними технічними та регулюючими змінами.




А.Коваленко підкреслив, що необхідною умовою розвитку ринкових капіталів є наявність інвесторів, у тому числі роздрібних. У той же час, наголосив банкір, локальний ринок не може запропонувати українцям достатню кількість якісних інструментів: «Враховуючи це були запропоновані зміни до законодавства України, які дозволять українським інвестиційним фірмам виконувати замовлення клієнтів на глобальних ринках».

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація