UA

ОТП Банк посів перше місце в рейтингу первинних дилерів за обсягами торгівлі ОВДП у гривні і доларах США за підсумками трьох кварталів року

ОТП Банк посів перше місце в рейтингу первинних дилерів за обсягами торгівлі ОВДП у гривні і доларах США за підсумками трьох кварталів року

За підсумками трьох кварталів 2021 року ОТП Банк посів перше місце у рейтингу первинних дилерів за обсягами торгівлі ОВДП у гривні й у доларах США на вторинному ринку, згідно з інформацією Міністерства фінансів України. Загалом до рейтингу входить 11 банків – первинних дилерів.

У загальному рейтингу первинних дилерів (включає первинний і вторинний ринок), ОТП Банк посів друге місце серед усіх банків.

За інформацією Міністерства фінансів, всього протягом трьох кварталів 2021 року за рахунок розміщення ОВДП бюджет залучив 260,8 млрд грн, в т.ч. за рахунок розміщення паперів у гривні – 190,9 млрд. грн, в доларах і євро – 55,2 млрд грн і 14,0 млрд грн відповідно (у гривневому еквіваленті).

Найбільші обсяги ресурсів були залучені до бюджету за рахунок продажу доларових і гривневих ОВДП терміном на 1-3 роки.

Нагадаємо, статус первинного дилера забезпечує право викуповувати ОВДП безпосередньо у Міністерства фінансів і розміщувати їх серед інших учасників ринку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація