UA

OTP Bank купує ще один банк в Албанії

OTP Bank купує ще один банк в Албанії після виходу на ринок більше трьох років тому. З придбанням Alpha Bank Albania, після закриття угоди, албанський підрозділ OTP Group наблизиться до того, аби стати п’ятим за розміром загальних активів гравцем та другим за обсягами кредитів клієнтам.

Alpha Bank, албанська дочірня компанія грецького банку Alpha Bank, є восьмим за розміром банком в Албанії із часткою ринку у сукупних активах майже 5%. Alpha Bank працює як універсальний банк і у роздрібному, і в корпоративному сегментах. Ціну закупівлі було узгоджено на рівні 55 мільйонів євро.

Після фінансового закриття угоди, яке, за умови схвалення регуляторних органів, повинно відбутися у другому кварталі 2022 року, частка ринку OTP Group в Албанії у сукупних активах сектору, як очікується, перевищить 11%, а кредитний портфель збільшиться в півтора рази. Тож албанська OTP Group може стати другим за величиною гравцем на ринку.

«Поки що ми розглядали нашу присутність в Албанії як важливу можливість і, відповідно до стратегії OTP Group, шукали подальших можливостей для зростання в країні з моменту виходу на ринок у 2018 році. Тоді ми придбали Societe Generale Albania Bank, який відтоді було успішно інтегровано в OTP Group.

Цього разу до групи ОТП приєднується Alpha Bank – надійно функціонуюча, добре керована кредитна установа, що постійно розвивається та відіграє значну роль у зростанні банківського сектору країни та розвитку місцевого співтовариства. Завдяки цій новій транзакції, OTP Bank зможе ще більше зміцнити свої позиції на албанському ринку, аби мати можливість пропонувати ще кращі послуги нашим клієнтам у корпоративному і в роздрібному сегментах», – заявив Ласло Вольф, заступник генерального директора OTP Bank.

OTP Bank є однією з найактивніших фінансових установ на ринку поглинань у Європі. Після фінансової кризи в 2014 році OTP Bank реалізував кілька нових транзакцій, і відтоді оголосив про купівлю 12 фінансових установ і банківських портфелів у дев’яти країнах, включаючи нинішнє придбання Alpha Bank. Усі вони, за винятком словенської транзакції Nova KBM, яка все ще перебуває на стадії завершення, успішно інтегровані в банківську групу. Крім Албанії, OTP Group увійшла в нові країни, такі як Словенія та Молдова.

Завдяки цьому унікальному результату придбання OTP Group стала найактивнішим консолідатором банківського сектору в Центральній та Східній Європі та суттєво покращив свої ринкові позиції в Болгарії, Сербії та Чорногорії й збільшив прибуток неугорських членів групи.

OTP Group зі штаб-квартирою в Будапешті, Угорщина, є однією з найстабільніших фінансових груп у регіоні ЦСЄ з видатною прибутковістю та стабільною позицією з капіталу та ліквідності. Наразі банківська група надає універсальні фінансові послуги в 11 країнах для понад 16 мільйонів клієнтів, має мережу з майже 1500 відділень і налічує понад 37 500 співробітників.

З моменту свого заснування в Албанії в 1998 році Alpha Bank активно займається кредитуванням підприємств і фінансуванням масштабних інфраструктурних проєктів, а також надає широкий спектр депозитних, інвестиційних та фінансових продуктів для фізичних осіб.

Наразі банк має мережу з 34 відділень, які охоплюють усі великі міста країни.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація