UA

Зниження комісії interchange позитивно вплине на розвиток ринку, — О.Клименко

Зниження комісії interchange позитивно вплине на розвиток ринку, — О.Клименко

Зниження комісії interchange буде стимулювати шукати нові інструменти залучення та утримання клієнтів на карткові продукти та моделі роботи всіх гравців. Про це заявив член правління ОТП Банку з розвитку роздрібного бізнесу Олег Клименко під час круглого столу «Коли все буде cashless», організованого «Фінансовим клубом».

За його словами, європейський досвід зниження комісії свідчить про наявність трьох шляхів, якими можуть піти банки для покриття витрат, пов'язаних з формуванням та підтримкою програм лояльності для карткових клієнтів, заснованих зокрема на кешбеках: зниження суми виплат та встановлення лімітів нарахування кешбеку; перенесення програм із кешбеками на кредитні картки; запровадження щомісячної комісії на обслуговування картки.

«ОТП Банк вже планує переглянути умови програм лояльності та дещо знизити рівень кешбеку, поділ правил виплат для кредитних та дебетових карток у процесі обговорення», — наголосив О.Клименко.

Як зазначив банкір, змінюючи програми лояльності, банки можуть піти двома шляхами: їх спрощення та ускладнення, але ОТП Банк точно спрощуватиме програми для своїх клієнтів. «У нас традиційно багато програм та ко-брендових проектів, і ми пройшли довгий шлях від складних програм до простих. Адже чим простіші умови програми лояльності, тим більше і легше до неї залучаються клієнти», — прокоментував він.

При цьому, як наголосив О.Клименко, необхідно пам'ятати, що кожна програма має свою вартість для банку, і, встановлюючи параметри кешбеку, важливо знайти баланс між цією вартістю та цінністю, яку пропонують клієнти.

Нагадаємо, 11 листопада Антимонопольний комітет України дозволив компаніям Mastercard та Visa зменшити розмір внутрішньодержавних міжбанківських комісій, які визначаються платіжною організацією щодо відповідних споживчих платіжних облікових реквізитів та сплачуються еквайром на користь Україні. Узгоджені дії щодо зменшення міжбанківських комісій здійснюються у межах Меморандуму про сприяння конкурентному платіжному ринку, який буде реалізовано компанією Mastercard, Visa та Національним банком України.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація