UA

ОТП Банк організує навчання для клієнтів щодо ринку інвестицій та розробить застосунок для інвестиційного банкінгу

ОТП Банк організує навчання для клієнтів щодо ринку інвестицій та розробить застосунок для інвестиційного банкінгу

Для розширення доступу роздрібних клієнтів до глобальних ринків капіталу команда ОТП Банку разом з експертами ринку планує програму навчання для клієнтів, що дозволить непідготовленому інвестору отримати базову інформацію про ринок інвестицій, а також розробить мобільний додаток для інвестиційного банкінгу. Про це у коментарі для видання The Banker розповіла начальник управління Private Banking Вікторія Мислива.

«Вважаємо, що найважливішим елементом відносин між клієнтом та банком є довіра. Тому підготовка клієнтів до інвестиційних програм – питання номер один перед наданням широкого доступу до інвестування», – відзначила вона.

Керівник Private Banking підкреслила, що ринок інвестицій закордоном працює вже сотні років, а офіційно України досяг лише у 2021 році. «Тому при старті проєкту, влітку 2021 року, ми почали працювати з цінними паперами іноземних емітентів тільки з клієнтами сегменту Private banking, рівень підготовленості до інвестицій яких є найвищим, і перед проведенням угоди вони отримують комплексну консультацію від своїх персональних менеджерів як про ринок капіталу, так і про можливі ризики», – сказала банкір.

У 2022 році, як розповіла В.Мислива, ОТП Банк переходитиме до нового етапу взаємодії з клієнтами, зокрема, розпочато розробку мобільного додатку для інвестиційного банкінгу. «Створивши єдину концепцію, провівши сотні угод з купівлі/продажу та виплати доходу від інвестицій, ми розпочали у 2022 році розробку мобільного додатку. Що таке мобільний додаток для інвестиційних програм? Він означає, що банк дає максимальний доступ для роздрібного клієнта. При цьому важливо пам'ятати і про соціальну відповідальність, і про вимоги MiFid. Перед проведенням ризикованих операцій, а цінні папери – це ризиковані операції, фінансова установа має визначити рівень підготовленості клієнта до цих операцій. І це визначення не має бути формальним, у вигляді «галочки» у пункті Згоден», – наголосила банкір. Таким чином, за словами В.Мисливої, комплексне навчання для клієнтів має загалом підвищити рівень обізнаності українських інвесторів та допомогти їм виходити на фондові біржі більш підготовленими.

Вона також зазначила, що стратегія розвитку Private Banking ОТП Банку загалом та інвестиційного банкінгу зокрема, на 2022 рік складена у межах загальногрупової стратегії розвитку Global Markets OTP Bank. Так, загальногрупове рішення визначає єдиний стандарт критеріїв сегментації, продуктової лінійки та сервісів для клієнтів рівня Private Banking, з урахуванням особливостей та культури місцевих ринків. «Наше спільне завдання – створення кращих інвестиційних пропозицій з урахуванням аналізу світових тенденцій. Тому на 2022 рік вже заплановано нові продукти та сервіси, які дозволять групі продовжувати посідати лідируючі позиції в інвестиційному банкінгу, що щорічно підтверджується авторитетними міжнародними дослідженнями», – резюмувала В.Мислива.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація