UA

ОТП Банк першим серед українських банків запровадив можливість купівлі іноземної валюти в банкоматі

ОТП Банк першим серед українських банків запровадив можливість купівлі іноземної валюти в банкоматі

ОТП Банк став першим в Україні банком, який запровадив можливість купівлі у банкоматі готівкової іноземної валюти за готівкові кошти у гривні.

Для того, щоб здійснити обмін валюти, клієнт ОТП Банку має авторизуватися у банкоматі за допомогою картки, емітованої ОТП Банком (в. т.ч. за допомогою токенізованої картки в додатках GooglePay / ApplePay), обрати відповідний пункт меню, покласти у банкомат готівку у гривні, а отримати у доларах чи в іншій валюті, яка доступна у банкоматі. Решта зараховується на гривневий рахунок клієнта, поповнення мобільного номеру чи може бути перерахована на благодійність.

Функцію купівлі у банкоматі іноземної валюти за готівкові кошти у гривнях було реалізовано за допомогою програмного продукту RSCore від РЕНОМЕ СМАРТ. Поки що таку функцію встановлено на одному банкоматі, що знаходиться в зоні самообслуговування головного офісу банку (м.Київ, вул. Жилянська, 43).

«У подальшому можливість купівлі іноземної валюти за готівкові кошти у гривні буде запроваджено і на інших банкоматах мережі. Механіка роботи такого банкомату полягає у тому, що в одну із його касет завантажуються купюри певної валюти. Інші касети заповнені готівкою у гривні. Завдяки платформі RSCore банкомат автоматично проводить операцію валютообміну. Головною нашою метою є зручність для клієнта, який зможе не втрачати часу в чергах до каси, а у форматі 24/7 безпечно та зручно здійснювати обмін валюти», – розповів Юрій Пономаренко, начальник відділу розвитку електронного бізнесу ОТП Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація