UA

ОТП Банк серед найефективніших банків України за підсумками 2021 року

ОТП Банк серед найефективніших банків України за підсумками 2021 року

ОТП Банк посів четверте місце в списку найбільш ефективних банків України за підсумками 2021 року, повідомляється на сайті Центру CASE Україна.

Ренкінг складено за показником Cost-to-Income ratio (CIR) – відношенням операційних витрат до операційних доходів. Цей показник у ОТП Банку становить 37%, зазначається в аналітичній записці, опублікованій на сайті компанії. Також у ній вказано, що ключовою причиною високої операційної ефективності ОТП Банку стала його бізнес-модель.

«Протягом 2021 року банк суттєво наростив гривневе кредитування бізнесу та фізичних осіб. Водночас банк продовжив покращувати якість кредитного портфелю та проводив виважену політику управління кредитними ризиками», - прокоментував ренкінг начальник управління фінансового контролінгу ОТП Банку Роман Масик.

Загалом по банківській системі України Cost-to-Income ratio 2021 року покращився до 54,8% з 59,5% позаминулого року, відзначається на сайті Центру CASE Україна.

CASE Україна – незалежна неприбуткова громадська організація, яка проводить економічні дослідження, аналіз та прогнозування макроекономічної політики.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація