UA

«Для розвитку факторингу під час воєнного стану його варто включити до програми державних гарантій», — ОТП Банк

«Для розвитку факторингу під час воєнного стану його варто включити до програми державних гарантій», — ОТП Банк

«Для розвитку факторингу під час війни його варто включити до програми державних гарантій», — про це повідомила Ліна Заіка, начальник відділу факторингового фінансування ОТП Банку під час круглого столу на тему «Факторинг: як відновити обіговий капітал без залучення кредитів», що був проведений «Фінансовим Клубом» минулого тижня.

За її словами, розвиток факторингу в умовах війни стримується небажанням постачальників працювати з відстрочкою платежу або пост-оплатою, що пов’язано в першу чергу з ризиком часткової або повної несплати товару покупцем. «Навіть сильна торговельна мережа, з великою кількістю точок продажу, прибуткова, із достатнім запасом ліквідності, може потрапити у складне становище або зіткнутися з величезними втратами у результаті військових дій. Щоб мінімізувати фінансові втрати, постачальники сьогодні віддають перевагу постачанням за передплатою, що унеможливлює застосування факторингу», — зазначила керівник відділу факторингового фінансування ОТП Банку.

Разом з тим, на її думку, використання факторингу сьогодні було б ефективним засобом поповнення обігового капіталу без застави для підприємств критичної інфраструктури, в першу чергу в галузі торгівлі продуктами харчування, медикаментами, засобами мобільного зв’язку, іншими товарами широкого вжитку, а також для компаній, що забезпечують посівну, у т.ч. для торговців міндобривами, посадковими матеріалами, запасними частинами тощо.

Як повідомила Л.Заіка, для того, щоб подати заявку та оформити документи для отримання факторингового фінансування, клієнтам ОТП Банку не потрібно відвідувати банк, усі документи можуть бути надані засобами електронного зв’язку, в тому числі через клієнт-банк.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація