UA

«Клієнтам банків треба психологічно звикнути, що обмежень на відшкодування вкладів немає», – О.Клименко

Звичка українських вкладників «дробити» свої вклади між кількома банками поступово стане архаїзмом. Таку думку висловив член правління ОТП Банку з розвитку роздрібного бізнесу Олег Клименко у коментарі журналістам щодо закону про стовідсоткові гарантії депозитів на час воєнного стану.

«Звісно, усі ми пам’ятаємо часи, у т.ч. під час попередніх криз, коли сума відшкодування одного вкладу не перевищувала 150-200 тис. грн, і з ринку пішло багато неплатоспроможних банків», – відзначив банкір.

Водночас він нагадав, що після того, як Президент підписав відповідний закон, відшкодування вкладів населення Фондом гарантування покриватиме 100% розміщеної у банку суми. «Принаймні на час воєнного стану та трьох місяців після його закінчення. А після цього сума відшкодування становитиме 600 тис. грн», – нагадав О.Клименко.

«Хоча ще чимало вкладників продовжують «розділяти» кошти між банками та тримати на рахунках по 200 тис. грн. А даремно, адже за нових умов розміщення більших сум в одному банку збереже час, кошти, а інколи і спокій клієнта!» – зауважив банкір.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація