UA

Готівковий валютний ринок заспокоїться після підкріплення кас банків інвалютою, – експерт ОТП Банку

Готівковий валютний ринок заспокоїться після підкріплення кас банків інвалютою, – експерт ОТП Банку

Готівковий валютний ринок має прийти до рівноваги після підкріплення кас банків інвалютою, вважає провідний експерт департаменту казначейства та фінансових установ ОТП Банку Антон Курінний.

«Національний банк дав можливість банкам продавати валюту через каси, хоч і з обмеженнями. Тож це має трохи заспокоїти валютний ринок. На цьому тижні курс долару США досягнув 41-42,00 грн, але ми чекаємо, що він повернеться на рівні 38-39,00 грн за дол. США», – зазначив він.

За його словами, таке підвищення валютного курсу може сприяти зростанню цін тільки на «сірий» імпорт, адже долари наразі можна придбати на міжбанківському ринку вигідніше (36,5686-36,9343 грн/дол.) та без обмежень за «критичним» імпортом.

«Хоча бажання наших імпортерів перераховувати по готівковому курсу може спрацювати, ринок повинен визначати справедливу ціну на будь-що за умов нормальної конкуренції», – підкреслив Антон Курінний.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація