UA

Рівень достатності капіталу ОТП Банку у понад два рази перевищує вимоги НБУ, – В.Мудрий

Рівень достатності капіталу ОТП Банку у понад два рази перевищує вимоги НБУ, – В.Мудрий

Рівень достатності капіталу ОТП Банку перевищує 20%, що у понад два рази більше, ніж мінімальні вимоги НБУ. Про це голова правління ОТП Банку Володимир Мудрий розповів в інтерв’ю Фінансовому клубу.

«Ми плануємо зберегти адекватність капіталу на максимально можливому рівні. Операційно ми залишаємося прибутковим банком. Схожа ситуація з ліквідністю – сьогодні її достатньо, коефіцієнт покриття перевищує більш ніж у півтора раза необхідний мінімум, встановлений регулятором», – відзначив банкір.

За його словами, з початку повномасштабної війни ОТП Банк звертався за рефінансуванням НБУ лише раз – у лютому. «Але тоді ситуація здавалася взагалі непрогнозованою та неконтрольованою. Тому ми дуже швидко все повернули, адже реальної потреби у ньому не було. Зараз запас ліквідності дозволяє працювати без рефінансування, до того ж платити за користування ресурсами треба за новими ставками», – зазначив СЕО ОТП Банку.

Зараз в ОТП Банку здійснюється перегляд планів на 2022 рік, «ми впевнені у життєздатності бізнес-моделі. Будемо більше концентруватися на розвитку бізнесу через залучення нових клієнтів – і фізичних осіб, і юридичних, перш за все зайнятих у зовнішньо-економічній діяльності. Завдяки експертизі OTP Group та накопиченому досвіду обслуговування з міжнародними багатосторонніми контрактами ми здатні пропонувати цікаві індивідуальні рішення для таких клієнтів», – наголосив В.Мудрий. 

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація