UA

OTP Bank Albania та Alpha Bank Albania стають одним банком під назвою OTP Bank Albania

OTP Bank Albania оголошує про завершення першого етапу процесу злиття між Alpha Bank Albania та OTP Bank Albania: від 1 грудня 2022 року два банки працюватимуть під назвою OTP Bank Albania. Злиття призвело до скорочення загальної кількості банків у країні до 11. У результаті злиття OTP Bank Albania став п’ятим найбільшим банком за розміром загальних активів і третім найбільшим банком за обсягом позик клієнтам в Албанії. За планом процес інтеграції OTP Bank Albania та Alpha Bank Albania триватиме до кінця 2023 року.

Від 1 грудня 2022 року два банки працюватимуть як одна установа. Зауважимо, що після приєднання до OTP Bank Albania (член OTP Group) Alpha Bank Albania перестає існувати. Наразі, у зв’язку зі злиттям, клієнтам Alpha Bank Albania не потрібно здійснювати додаткових дій, всі клієнти постійно інформуються про ключові етапи та відповідні зміни. Клієнти об’єднаного банку отримають переваги від більшої мережі відділень, більш розгалуженої та багатофункціональної мережі банкоматів, ширшої мережі POS-терміналів, а також від більш привабливих продуктів та інноваційних послуг. Перша помітна зміна, яку спостерігатимуть клієнти, це поступова зміна логотипу і фірмового кольору у всій мережі. OTP Bank Albania зосередиться на підтримці найвищого рівня якості обслуговування та успішному продовженні процесу інтеграції.

У результаті юридичного злиття частка ринку OTP Group в Албанії за загальними активами досягла 11%, а кредитний портфель клієнтів збільшився в півтора рази. Виходячи з цього, OTP Bank Albania став третім за величиною гравцем на ринку з часткою ринку 16,3%. За планом процес повної інтеграції OTP Bank Albania та Alpha Bank Albania триватиме до кінця 2023 року.

«Сьогодні ми завершили перший етап проекту злиття Alpha Bank Albania з OTP Bank Albania. Отже саме час висловити мою подяку людям, які працюють із максимальною відданістю, аби ми фіналізували цей динамічний і складний процес. Наша провідна задача - плавний та м’який процес переходу для наших клієнтів. Сьогодні ми оголошуємо про продовження діяльності OTP Bank Albania як більшого та сильнішого банку, який з ентузіазмом дивиться у наше спільне майбутнє для кращого обслуговування, більш розгалуженої мережі, привабливіших продуктів та більш інноваційних рішень. Ми прагнемо стати найкращим банком в Албанії», – заявив Бледар Шелла, голова правління OTP Bank Albania.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація