UA

«Гривня продовжує стабілізуватися» – дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку

«Гривня продовжує стабілізуватися» – дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку

Через дефіцит готівкової національної валюти гривня продовжує укріплюватися, – прокоментував ситуацію на валютному ринку України дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний.

«Поки що курс стабілізується біля рівня 40,00 грн/дол, періодами він намагається пробити цю психологічну відмітку. Можливо, встигнемо «доторкнутися» до рівнів 39,50-39,70 грн/дол, але, швидше за все, повернемося до 40,00-40,50 грн/дол», – зазначає він.

Водночас він підкреслив, що панічних настроїв на валютному ринку не спостерігається, але негативні новини здатні вплинути на послаблення національної валюти.

Одним із додаткових факторів, що впливають на формування курсу валют, А.Курінний називає серйозний попит на купівлю доларів під тримісячний депозит. «При завершенні строку такого депозиту населення продає готівковий долар та «заходить» на новий термін тримісячного депозиту, і поки що це стримує сильний попит на готівковий долар в Україні», – підкреслив він.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація