UA

Середній чек клієнтів на Чорну п’ятницю прогнозується на рівні 23-24 тис. грн – експерт ОТП Банку

Середній чек клієнтів на Чорну п’ятницю прогнозується на рівні 23-24 тис. грн – експерт ОТП Банку

Середній чек клієнтів банку під час Чорної п’ятниці 2023 року за кредитною покупкою прогнозується на рівні 23-24 тис. грн. Про це розповів Руслан Бойко, начальник відділу управління продажів у національних мережах ОТП Банку під час круглого столу «Black Friday: чи існує святкове споживче кредитування під час війни», організованого Фінансовим клубом.

«У 2021 році середній чек за кредитною покупкою становив 18 тис. грн, у 2022 році він зменшився, хоча ціни виросли. А в 2023 році він складатиме 23-24 тис. грн», – спрогнозував Р.Бойко.

Він відзначив, що протягом останнього часу піковим роком для розпродажів був 2021 рік, у попередньому 2022 році Чорна п’ятниця пройшла практично непомітно – через блекаути та масовані обстріли попит завмер. Але з літа 2023 року об’єми продажів у багатьох партнерів банку – ритейлерів майже відновилися до рівнів 2021 року, в основному за рахунок здорожчання товарів (інфляція, курс). При цьому, в кількості проданих товарів ринок ще працював з падінням 25-30%.

«Ця Чорна п’ятниця буде довшою. Світло є, тому ми поки що орієнтуємося, що продажі будуть, і 2023 буде «ударним». Також прикметно, що у 2021 році доля товарів, придбаних у кредит, була більшою – десь 40%. Зараз вона є дещо нижчою, біля 30%, проте в останні місяці є постійний тренд на збільшення за рахунок акційних кредитних пропозицій» – підкреслив Р.Бойко.

Він нагадав, що окрім можливості дистанційно підписувати кредитні договори в застосунку OTP Bank UA, банк має мережу кредитних фахівців у магазинах партнерів-ритейлерів. «Тож клієнт, який не знайде в себе достатнього ліміту або взагалі ліміту по картці в офлайн точці продажу, а таких досить багато, зможе оформити купівлю в кредит на місці»,– зазначив Р.Бойко.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація