UA

ШІ у банківській сфері може ефективно працювати з емоціями клієнтів, – О.Клименко

ШІ у банківській сфері може ефективно працювати з емоціями клієнтів, – О.Клименко

Штучний інтелект, що використовується у банківських продуктах і сервісах, може ефективно працювати з емоціями клієнтів та підвищувати емпатію.

Таку думку висловив Олег Клименко, член правління ОТП Банку, відповідальний за розвиток роздрібного бізнесу, під час Digital Banking Conference 2023.

«Якщо шукати складову застосування ШІ, що впливатиме на розвиток бізнесу, то вона, до прикладу, може бути пов’язана з емоціями. Приклад того, що ми вже в банку робимо з допомогою ШІ: коли клієнт телефонує до Інформаційного центру, програма перетворює розмову менеджера і клієнта у текст. Далі штучний інтелект може розкласти цю розмову на складові: так ми побачимо, чи був запропонований клієнту оптимальний шлях вирішення питання і корегуємо процеси і продукти, навчаємося, за необхідності. А головне – ми можемо відслідкувати емоцію від початку до кінця розмови, як у клієнта, так і менеджера. Знаючи емоцію клієнта, можна більш ефективно і збалансовано розвивати відносини з клієнтом. Це одна зі складових лагідного банкінгу», – розповів він.

Банкір спрогнозував, що найближчим часом тема безпеки буде топ-1 у роботі зі штучним інтелектом.

«Те, що ми називали «фродом» ще два роки тому, було пов’язане головним чином з картками. Зараз соціальна інженерія вийшла за ці межі, вона пов’язана майже з усіма залишками на рахунках, які є у клієнта. Тому що б ми не робили, безпека завжди буде в пріоритеті. Навколо цього питання вже є багато регулятивних норм і мають постійно розвиватись проривні диджитальні рішення», – підкреслив О.Клименко.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація