UA

ЄБРР та ОТП Банк уклали нову угоду про розподіл ризиків на суму 40 млн євро

У продовження партнерських відносин, Європейський банк реконструкції та розвитку та ОТП Банк уклали чергову угоду за програмою розподілу ризиків, що дозволить забезпечити безперебійну підтримку вітчизняного бізнесу шляхом надання нового фінансування підприємствам України. Додаткова програма, підписана 20 листопада 2023 року, дозволить позичальникам отримувати фінансування на такі цілі: поповнення обігових коштів та інвестиційні кредити, документарні операції та факторинг.

Згідно з умовами угоди, ЄБРР поділятиме з ОТП Банком 50% ризиків нового кредитного портфелю у його максимальній сумі – 40 млн євро, які ОТП Банк надаватиме своїм позичальникам.

Укладення цієї угоди між ЄБРР та ОТП Банком є подовженням співпраці із підтримки українського бізнесу, що розпочалася в 2022 році та спрямована на забезпечення продовольчої безпеки та підтримання стійкості бізнесу в умовах повномасштабного вторгнення агресора на територію України.

Особливістю цьогорічної угоди є додана програма підвищення конкурентоспроможності МСБ у країнах східного партнерства ЄБРР. Програма була створена ЄБРР у співпраці з ЄС з метою сприяння фінансуванню інвестицій у мікро-, малі та середні підприємства для підтримки сталих інвестицій в енергозберігаючі технології, зокрема для забезпечення потреб місцевих агровиробників в оновленні сучасної агротехніки світових брендів. У такому разі передбачено можливість компенсації позичальнику частини профінансованих витрат на купівлю техніки.

Розмір компенсації залежить від виду активів та зазвичай становить 20% від витрат, профінансованих за рахунок кредитних коштів.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація