UA

Факторинг для підприємств ММСП може стати більш привабливим інструментом банківського фінансування у порівнянні з класичним кредитуванням – Н. Кондратчук

Факторинг для підприємств ММСП може стати більш привабливим інструментом банківського фінансування у порівнянні з класичним кредитуванням – Н. Кондратчук

Факторингове фінансування для мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) може стати більш привабливим інструментом банківського фінансування у порівнянні з класичними кредитними продуктами. Таку думку висловила директор департаменту корпоративного фінансування ОТП Банк Наталія Кондратчук під час презентації програми «Доступний факторинг», яка діятиме у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» для забезпечення оборотним капіталом ММСП.

«Поява такої нової програми може стати додатковим поштовхом для компаній ММСП розглянути факторинг, як, можливо, більш привабливий інструмент банківського фінансування, у порівнянні з класичними кредитними продуктами, як, наприклад, овердрафт або відновлювальна кредитна лінія. Особливо актуальним він є для невеликих компаній з обмеженим обсягом власних активів завдяки відсутності необхідності надання забезпечення, а також зниженню відсоткового навантаження для них», - зазначила Н.Кондратчук.

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) призначений оператором програми «Доступний факторинг» і реалізовуватиме її через банки-партнери.
ОТП Банк, який пропонує факторингове фінансування з 2005 року, одним з перших долучився до втілення у життя державної програми, надаючи кожній компанії індивідуальні консультації щодо неї та переваг цього інструменту.

Про державну програму «Доступний факторинг» (дані Міністерства фінансів).

Фінансова підтримка суб’єктів господарювання за договорами факторингу передбачає компенсацію відсоткової ставки на рівні до 13% річних. Уповноважений фактор надаватиме факторинг суб’єкту господарювання у розмірі до 95% дебіторської заборгованості, але сума фінансування не може перевищувати 150 мільйонів гривень, включаючи кошти, отримані за програмами «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

До програми можуть долучитися:

  • Мікро-, малі, середні та великі підприємства – резиденти України, що здійснюють постачання товарів, виготовлених українським товаровиробником, на умовах відстрочення платежу:
    • фізичні особи – підприємці;
    • юридичні особи, кінцеві бенефіціарні власники (контролери) якої є фізична особа – резидент України;
    • сільськогосподарські товаровиробники.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація