UA

Банки інвестуватимуть у цифровізацію та розвиток безпекових сервісів у 2024 році - В.Мудрий

Банки продовжать інвестувати у цифровізацію та розвиток безпекових сервісів у 2024 році, тому в цих сферах можна очікувати на проривні рішення. Таку думку голова правління ОТП Банку Володимир Мудрий висловив у колонці видання Інтерфакс-Україна.

«Важливий тренд банківського бізнесу у 2024 році – диджиталізація, яка власне почалася вже кілька років тому, але яка буде й надалі набирати оберти та потребувати для розвитку значних інвестицій. Водночас як ніколи раніше гостро стоїть питання безпеки. Банки є одними із найбільш захищених структур, але це завдяки постійному посиленню безпекової IT інфраструктури і рішень у відповідь на вигадливість кіберзлочинців», - зазначив В.Мудрий.

За його словами, банки намагаються захистити клієнтів не тільки від незаконних дій шахраїв або зберегти гроші на картках, які іноді гублять клієнти, соціальна інженерія стосується усіх коштів на усіх рахунках клієнтів. Також є небезпека втручання ззовні, якій потрібно протиставляти потужні захисні системи.

«Для банків це вкрай важливо, адже клієнти довіряють нам свої статки, накопичення, кошти бізнесу. Тому і цифровізація, і розвиток безпекових сервісів крокуватимуть пліч-о-пліч, і покажуть чимало проривних рішень у 2024 році», - додав голова правління ОТП Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація