UA

ОТП Банк використовує новітні технології для розвитку послуг факторингу – Л.Заіка

ОТП Банк використовує новітні технології для розвитку послуг факторингу – Л.Заіка

ОТП Банк використовує новітні технології для розвитку послуг факторингового фінансування, що дозволяє значно прискорити робочі процеси та надавати фінансування клієнтам швидше. Про це розповіла Начальник Відділу факторингового фінансування ОТП Банку Ліна Заіка під час круглого столу на тему: «Як факторинг може підтримати розвиток бізнесу під час війни», організованого «Фінансовим клубом».

За її словами, Банк перейшов на повний електронний документообіг: від підписання відповідних договорів та оформлення документів щодо відступлення права грошової вимоги до укладення реєстрів та зберігання кредитної справи. «Ми активно залучаємо нові технології, в тому числі й роботи, штучний інтелект та всі можливі засоби, які допомагають, наприклад, у перевірці підтверджуючих документів до заявок на видачу фінансування, прискорюють робочі процеси. Розвиваємося так, щоб у клієнтів була можливість обмінюватись онлайн не тільки електронними документами, а й отримувати всю необхідну інформацію від Банку», - сказала Л.Заіка.

Факторингове фінансування для малих та середніх підприємств (МСП) є доступним та зручним продуктом. Факторинг дозволяє отримати обігові кошти для бізнесу відразу після поставки товару, не чекаючи закінчення відтермінування платежу за договором з покупцем. «Такий вид фінансування є особливо актуальним для невеликих компаній з обмеженим обсягом власних активів завдяки відсутності необхідності надання забезпечення, а також зниженню відсоткового навантаження для них», - додала вона.

Цей інструмент банківського фінансування отримав підтримку від держави у вигляді програми «Доступний факторинг», що діє у межах державної підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» для забезпечення оборотним капіталом МСП.

ОТП Банк одним з перших долучився до втілення у життя програми «Доступний факторинг». «Банк вже розглядає декілька лімітів і планує найближчим часом підписати перші угоди з факторингу у межах програми «5-7-9», - сказала Начальник Відділу факторингового фінансування.

Про державну програму «Доступний факторинг» (дані Міністерства фінансів). Фінансова підтримка суб’єктів господарювання за договорами факторингу передбачає компенсацію відсоткової ставки на рівні до 13% річних. Уповноважений фактор надаватиме факторинг суб’єкту господарювання у розмірі до 95% дебіторської заборгованості, але сума фінансування не може перевищувати 150 мільйонів гривень, включаючи кошти, отримані за програмами «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%». До програми можуть долучитися МСП – резиденти України, що здійснюють постачання товарів, виготовлених українським товаровиробником, на умовах відстрочення платежу, кінцеві бенефіціарні власники (контролери) яких є фізичні особи – резиденти України та сільськогосподарські товаровиробники.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація