UA

Факторинг є ефективним інструментом для фінансування МСБ - Л.Заіка

Факторинг є ефективним інструментом для фінансування МСБ - Л.Заіка

Факторингове фінансування є ефективним та зручним інструментом, який дає малому та середньому бізнесу можливості для розвитку, на цьому наголосила начальник відділу факторингового фінансування ОТП Банку Ліна Заіка під час конференції, організованої Європейською Бізнес Асоціацією та Незалежною Асоціацією Банків України.

«Найчастіше факторингові послуги мають попит серед компаній, які займаються виробництвом та оптовими продажами. Такі підприємства постійно потребують поповнення обігових коштів та мають недостатньо заставного майна. Тому саме для таких компаній цей вид банківського фінансування буде цікавим. Часто факторинг використовують імпортери, тим самим знижуючи валютні ризики для себе», - зазначила Л.Заіка.

Факторингове фінансування для МСП є простим та доступним продуктом, який дозволяє отримати обігові кошти для бізнесу відразу після постачання товару, не чекаючи закінчення відтермінування платежу за договором з покупцем.

ОТП Банк та Проєкт USAID «Реформування фінансового сектору» реалізовують спільну програму підтримки малих і середніх підприємств шляхом цільового фінансування за відсотковою ставкою 7% річних.

Крім того, Банк одним з перших долучився до програми «Доступний факторинг», що реалізовується Фондом розвитку підприємництва через банки-партнери. Фінансова підтримка для українських виробників та продавців товарів українського виробництва за договорами факторингу передбачає компенсацію відсоткової ставки до рівня 13% річних.

«Ставки, знижені за допомогою проєктів від USAID та Фонду розвитку підприємництва, збільшують попит на факторинг. Сподіваюсь, що в Україні цей продукт вдасться розвинути до такого ж рівня, який є в країнах Європи», - додала Л.Заіка.

У ЄС факторинг є популярним фінансовим інструментом. Наприклад, об'єм ринку факторингового фінансування у Польщі складає 15% ВВП, в Угорщині – 7%, у Словаччини та Румунії – 3%, в той час, як в Україні – 0,1% ВВП (близько 100 млн євро).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація