UA

OTP Group створює індексний фонд Центральної та Східної Європи – тепер доступний на BSE (Будапештська фондова біржа)

OTP Group створює індексний фонд Центральної та Східної Європи – тепер доступний на BSE (Будапештська фондова біржа)

Відтепер інвестори можуть придбати пакети акцій пайового інвестиційного фонду OTP CETOP UCITS ETF, що об'єднує акції з найбільшими оборотами та капіталізацією у семи країнах регіону Центральної та Східної Європи. Продукт OTP Group, що закриває ціновий розрив, надасть приватним та інституційним інвесторам, а також інвесторам із Західної Європи, Америки та Далекого Сходу доступ до вищої корпоративної ліги одного з найбільш швидкозростаючих регіонів світу, навіть без знання місцевої специфіки регіону.

Невдовзі після того, як Будапештська фондова біржа (BSE) запустила індекс CETOP NTR, який представляє ринки Центральної та Східної Європи, OTP Group запустила індексний ETF (торгований індексний фонд) для приватних та інституційних інвесторів, що включає акції з найбільшими оборотами та капіталізацією в семи країнах регіону. До складу OTP CETOP UCITS ETF входять акції найбільших, ліквідних і надійних компаній, що котируються на чеських, хорватських, польських, румунських, словацьких та словенських фондових біржах.

«Центральна та Східна Європа сьогодні є одним з регіонів світу, який найбільш динамічно розвивається, зі значним потенціалом зростання, що може бути цікавою можливістю для будь-якого інвестора», – сказав Габор Фазекас, директор OTP Global Markets. Він додав: приватним та інституційним інвесторам із Західної Європи, Америки та Далекого Сходу часто важко отримати доступ до місцевих ринків нашого регіону, або тому, що вони просто занадто малі для пенсійного фонду США, наприклад, або тому, що вони занадто віддалені та екзотичні для приватного інвестора в Гонконзі.

OTP CETOP UCITS ETF може змінити цю ситуацію, дозволяючи інвесторам легко інвестувати в акції провідних компаній регіону Центральної та Східної Європи без необхідності пристосовуватися до особливостей місцевого ринку. Кошик індексів, що налічує до 25 компонентів, складається з найбільш активно торгованих і найбільших за капіталізацією акцій з фондових бірж цих семи країн, приведених у відповідність до індексу CETOP NTR, який перебалансовується кожні півроку.

«Новостворений фонд акцій відіграватиме важливу роль у у номенклатурному ряді продукції OTP Fund Management, а також може стати важливим інвестиційним продуктом для OTP Group, яка присутня в 11 країнах регіону, оскільки може запропонувати найкращі показники фондового ринку в регіоні», – зазначив Тібор Тернер, заступник генерального директора OTP Fund Management.

«Розробка ETF, яку реалізує OTP Group, є важливою віхою як з точки зору продуктової пропозиції Будапештської фондової біржі, так і з точки зору регіональної ваги місцевої фондової біржі та національної економіки. У той час як індекс CETOP NTR слугує орієнтиром для оцінки ефективності основних акцій регіональних ринків капіталу, ETF, пов'язаний з цим продуктом, виводить зацікавленого інвестора на новий рівень, оскільки надає прямий доступ до тенденцій фондового ринку центральноєвропейських фондових бірж», – сказав Річард Вег, генеральний директор Будапештської фондової біржі.

Інвестиційний фонд OTP CETOP UCITS ETF був зареєстрований на Будапештській фондовій біржі з номінальною вартістю 10 євро. Пакети цінних паперів діють як акції на фондовій біржі: їх можна безперервно купувати та продавати протягом торгових годин за поточною ринковою ціною. Банк OTP Bank як маркет-мейкер забезпечуватиме ліквідність на ринку ETF. Як і базовий індекс CETOP NTR, ETF не виплачуватиме дивіденди інвесторам, але відображатиме реальні показники ринків через рекапіталізацію отриманих дивідендів. Більш детальна інформація про Фонд доступна на сайті OTP Fund Management.

Надана інформація не є повною. Вищевказана інформація надається виключно в інформаційних цілях, має на меті привернути увагу та є рекламою відповідно до чинного законодавства. Інформація, що міститься в цьому документі, не є публічною офертою, інвестиційною рекомендацією, консультацією з питань інвестування або інвестиційним аналізом, а також не є пропозицією, офертою або запрошенням до вчинення транзакції.

Перед прийняттям інвестиційного рішення, будь ласка, ознайомтеся з Положенням про розкриття інформації та управління Фондом, Основним інформаційним документом, щоб повністю зрозуміти потенційні ризики та переваги відповідного інвестиційного рішення. Ці документи доступні на веб-сайтах банку OTP Bank (www.otpbank.hu) та керуючої компанії фонду OTP (https://www.otpbank.hu/otpalapkezelo/hu/fooldal), а також у закордонних відділеннях банку OTP Bank.

Інші умови, що стосуються біржових доручень Фонду, можна знайти в правилах ведення бізнесу та повідомленнях банку OTP Bank, з якими можна ознайомитися у відділеннях банку OTP Bank, що працюють з дорученнями щодо цінних паперів, та на сайті банку OTP Bank в Угорщині (www.otpbank.hu).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація