UA

Ponova by OTP Bank – крок назустріч потребам клієнтів та beyond the bank сервіс

Ponova by OTP Bank – крок назустріч потребам клієнтів та beyond the bank сервіс

Beyond the bank сервіси, такі як Ponova by OTP Bank, є відповіддю на потребу клієнтів отримувати максимальну кількість пов’язаних послуг на одному майданчику. Про це розповів під час конференції Digital Lending 2024 Олег Клименко, член правління АТ «ОТП БАНК», відповідальний за розвиток роздрібного бізнесу.

«Ми пропонуємо клієнтам Ponova by OTP Bank, маркетплейс, на якому можна придбати авто з пробігом. Було об’єднано величезну кількість партнерів – біля 60% пропозицій усіх продавців авто з пробігом, а це 20 тис. автівок, готових до купівлі. Усі авто можна придбати в кредит, і для кожного клієнта є персональний менеджер, а супровід угоди здійснюється Банком. Таким чином ми «закрили болі» клієнта, який хоче купити авто з пробігом», – наголосив банкір.

Як відзначив О.Клименко, іншою тенденцією у напрямі роздрібного обслуговування є те, що банки масово розвивають строкові кредити. «Суть і форма кредитів, за якими звертаються клієнти-фізособи до банків, змінилася. Сьогодні розстрочки та cash кредити становлять 60-70% усіх запитів. До 2022 року ситуація була зовсім інша, розстрочки і cash кредити складали 30-40%. Тобто зараз клієнти оформлюють переважно строкові кредити, і банки цей напрям масово розвивають», – підкреслив він.

За його словами, розстрочки майже на 90% пов'язані з диджитал-напрямом. «Цей клієнтський досвід розвивається тоді, коли клієнт знає, що може ним скористатися завжди, коли виникне потреба. Основна магія пов’язана з тим, які цифрові продукти та сервіси банків допомагають отримати цей досвід», – відзначив банкір.

О.Клименко розповів, що ОТП БАНК пропонує кілька видів розстрочок, які доступні у застосунку OTP Bank UA. «У клієнта є вибір. Наприклад, можна обрати товар в магазині чи на сайті партнерської мережі, а потім придбати його в розстрочку – це «Скибочка у партнерів». А можна навпаки – спершу придбати щось, а потім отримати гроші назад на свою картку за рахунок кредитного ліміту. Це підкріплення в розстрочку, яке ми активно розвиваємо», – сказав він.


Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація