UA

ОТП БАНК увійшов у трійку лідерів Bank_FinScore за результатами І кварталу 2024 року

ОТП БАНК увійшов у трійку лідерів Bank_FinScore за результатами І кварталу 2024 року

АТ «ОТП БАНК» отримав найвищий індекс «А» фінансової надійності згідно з розрахунками інструменту FinScore від YouControl за перший квартал 2024 року. Банк посів друге місце у рейтингу і у порівнянні з четвертим кварталом 2023 року піднявся на дві сходинки.

Загалом у рейтингу представлені 40 українських банків, ранжовані за індексом фінансової надійності. Найвищий індекс FinScore «A» свідчить про мінімальну ймовірність настання несприятливих фінансових наслідків.

Bank_FinScore — скоринговий індекс фінансової надійності банку, розрахований аналітичним відділом YouControl, що базується на 25 індикаторах. Зокрема, враховуються нормативи НБУ та фінансові коефіцієнти, котрі комплексно відображають стан ліквідності, достатності капіталу, рентабельності, кредитних, інвестиційних та валютних ризиків банку.

З повним переліком банків можна ознайомитися за посиланням.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація