UA

ОТП Банк – четвертий за ефективністю банк країни

ОТП Банк посів високу четверту позицію в рейтингу «20 найефективніших банків України» за версією журналу Forbes. Цього року ОТП Банк залишив позаду багатьох іменитих конкурентів завдяки ефективній оптимізації портфелів кредитів та депозитів.

Як відзначили аналітики, у роздрібному кредитному портфелі ОТП Банку збільшилася частка високоприбуткового споживчого кредитування і скоротилася частка автокредитів та іпотеки. Корпоративний бізнес зростав за рахунок кредитування агросектору та обробної промисловості. Щоб забезпечити низьку собівартість ресурсів, банк намагався зберігати стабільність клієнтської бази та залучати вкладників неціновими перевагами. У результаті вжитих ініціатив ОТП Банк став лідером за рівнем чистої процентної маржі.

Великі зусилля банку були спрямовані також на удосконалення сервісної моделі. Так, для заможних клієнтів ОТП Банк, додатково до високорозвиненого напрямку Private Banking, запровадив напрямок Premium Banking. Для корпоративних клієнтів була представлена низка нових послуг, зокрема, кеш-менеджменту, термінового зарахування коштів від продажу іноземної валюти, перевірки інформаційної безпеки робочих місць і систем дистанційного банківського обслуговування клієнтів, представлені нові тарифні пакети з урахуванням специфіки підприємств.

Як зазначив голова правління ОТП Банку Тамаш Хак- Ковач, «у 2014 році наш банк зосередиться на подальшій оптимізації портфеля споживчих кредитів, аналізі прибутковості кожного продукту і каналу продажів».

Для забезпечення стабільності подальшого зростання кредитування в національній валюті ОТП Банк вже почав емісію облігацій чотирма серіями на загальну суму 1 млрд грн.

Чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за четвертий квартал 2013 року наростаючим підсумком склав 117,3 млн грн, що стало свідченням прибуткової діяльності фінансової установи в 2013 році. Регулятивний капітал Банку на кінець четвертого кварталу склав 4,2 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 21 січня 2014 року зафіксувався на рівні 20,61 % (при нормативі 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація