UA

1000 клієнтів звільнилися від валютного ризику з програмою врегулювання кредитів ОТП Банку

На фоні значної девальвації національної валюти, ОТП Банк планомірно продовжує реалізацію програм індивідуальної реструктуризації і конвертації валютної заборгованості своїх клієнтів. Так, станом на 1.05.2015 року ОТП Банком конвертовано в гривню валютних кредитів на загальну суму близько 40 млн дол США. Таким чином, близько 1000 клієнтів-фізосіб ОТП Банку звільнилися від валютного ризику за допомогою запропонованих банком механізмів врегулювання кредитної заборгованості.

Нагадаємо, ОТП Банк почав активну роботу з реструктуризації і конвертації валютних кредитів ще в минулому році. Враховуючи специфіку кожного позичальника, для врегулювання заборгованості банк застосовує індивідуальний підхід до кожного клієнта. Так, можливі шляхи вирішення питання включають:

  • реструктуризацію зі зниженням щомісячного платежу;
  • тимчасове зниження процентної ставки;
  • добровільний продаж нерухомості або погашення частини боргу з подальшим можливим частковим або повним списанням залишку боргу;
  • конвертацію за поточним курсом, з адаптивним графіком погашення на строк до трьох років та можливим частковим списанням боргу.

Завдяки індивідуальним рішенням, що враховують реальні фінансові проблеми і можливості позичальника, в більшості випадків з клієнтами вдається знайти компромісний варіант врегулювання кредитної заборгованості. Однак, практична ефективність даної програми знижується спекуляціями навколо питання лояльної конвертації.

«З одного боку, я розумію скрутне становище валютних позичальників, з іншого - можу оцінити всі зусилля банку, докладені до врегулювання ситуації, що склалася. Тому в умовах, коли у вирішенні питання реально зацікавлені лише дві сторони, найбільш ефективним методом я вважаю конструктивний діалог і пошук компромісу», - зазначив Тарас Проць, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Подальший успіх програми напряму залежить від бажання і готовності позичальників приступити до конструктивного діалогу. При цьому необхідно враховувати, що банк, демонструючи свою відкритість і зацікавленість у врегулюванні валютного питання, також бере на себе від 30% до 80% втрат, в залежності від рішення.

Детальніше про умови акції можна дізнатися на сайті або в Інформаційному центрі ОТП Банку по телефону 044 490 05 00.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація