UA

ОТП Банк подовжив кредитні канікули за кредитними картками до 31 травня 2022 року

ОТП Банк подовжив кредитні канікули за кредитними картками до 31 травня 2022 року

ОТП Банк подовжив запроваджені у березні п.р. кредитні канікули за кредитними картками до 31 травня 2022 року. Тож для кредитних карток до 31 травня п.р. діятимуть попередні умови кредитних канікул, які зокрема передбачають – невизнання простроченою заборгованістю не сплачених вчасно обов’язкових платежів та невнесення цього факту до кредитної історії позичальника, відсутність у випадку несплати платежів будь-яких штрафів, пені або застосування підвищеної процентної ставки, збереження правил дії пільгового періоду і смс-інформування про розмір щомісячних платежів.

Водночас, з 1 травня 2022 року ОТП Банк повертає стандартні умови кредитних договорів за наступними угодами: кредити готівкою, кредитами на купівлю товарів та авто, кредитами на придбання нерухомості.

Це означає, що:

  • платежі, що не було сплачено протягом дії кредитних канікул, перенесено на кінець графіку платежів;
  • чергові планові платежі за кредитами підлягають оплаті згідно зі встановленим графіком інакше їх буде визнано простроченими;

Утім, штрафи, пені та підвищену процентну ставку застосовано не буде, незважаючи на закінчення строку дії кредитних канікул.

До того ж, під час дії воєнного стану, якщо позичальник не має можливості сплачувати плановий платіж у повному обсязі, утім хоче виконувати зобов'язання за кредитом шляхом зміни умов повернення кредиту (наприклад, через тимчасове або постійне зменшення розміру щомісячного платежу, зміну графіку погашення або збільшення строку кредитування), ОТП Банк надає можливість оформити у зручний для нього спосіб заявку на проведення реструктуризації кредиту:

Рішення щодо проведення реструктуризації приймаються банком індивідуально за кожною заявкою окремо.

У разі бажання позичальника здійснити часткове дострокове погашення кредиту у період кредитних канікул, необхідно надати до банку заяву на дострокове часткове погашення. По завершенню періоду кредитних канікул, повне або часткове дострокове погашення працює у відповідності до умов кредитного договору.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація